TV der bevæger dig

Gråstens yngste fik tidlig julegave

Nogle af Gråstens yngste indbyggere har fået en tidlig julegave: 66 børnehavebørn og 12 vuggestuebørn er rykket ind i en splinterny institution på Stjernevej.

Børnene undersøgte om nissen er flyttet med.

I dag kunne børnene så undersøge de nye lokaler - og se, om nissen er flyttet med.

Alle Gråstens børnehavebørn har været huset i den gamle Engparkens børnehave og i udflytter-børnehaven i Egernsynd,. mens den nye institution blev opført - og mens ombygningen af børnehaven på Ravnsbjergvej foregår. Ombygningen bliver færdig til foråret.

royal interesse

Børnehaverne i Gråsten har en kongelig historien. den første blev anlagt helt tilbage i 1920.I 1937 lagde daværende kronprinsesse Ingrid grundstenen til børnehaven i Ringgade.

Dronning Ingrid var i mange år protektor for børnehaven - og besøgte den hver sommer. Fra Dronningen kom der gerne legetøj eller billedbøger ? og til Dronningen blev der sendt ting, som børnene havde lavet.

Stjernevejens Børnehave, som nu er revet ned og genopført i moderne stil, blev i 1965 indviet af dronning Ingrid.

Frk. Gertrud Schrøder, som grundlagde den første børnehave i Gråsten, var leder frem til 1962. Da hun fratrådte, fik hun den Kgl. Fortjenstmedalje for sit store og pligtopfyldende arbejde for børnesagen i almindelighed og for arbejdet i Gråsten i særdeleshed. Frk. Schrøder rejste til København for at takke kong Frederik for den store æresbevisning.