TV der bevæger dig

Gratis blomster i Universe

Hvis du vil have gratis blomster til haven, så skal du lægge vejen forbi oplevelsesparken Universe lørdag den 4. oktober. Her giver parken sine dahliaer væk til sine gæster - gratis.

De mange farvestrålende blomster bliver givet væk til Universes gæster. Foto: Peter Stewart

Foto: Peter Stewart

1 af 2

Sæsonen for de farvestrålende dahliaer er slut for i år. For at give plads til næste generation, giver oplevelsesparken Universe 1.000 af de smukke blomster væk helt gratis. Når dørene til parken åbner den 4. oktober, er det først til mølle for alle flora-fanatikere, der hver må fylde en pose med Dahlia.

- Hvis man vil pryde sin have med nogle af vores smukke dahliaer, så skal man nok ikke vente til efter frokost. Sidste år var alle 1.000 planter væk inden for tre kvarter, fortæller Pia Bech Mathiesen, der er administrerende direktør i Universe.

I parken vil Universes gartnere hjælpe med at udpege de relevante områder og give gode råd til, hvordan man får planten op uden at beskadige den. Universe stiller skovle til rådighed, men anbefaler alligevel, at man medbringer sin egen, hvis man vil undgå ventetid. På Universes Facebookside kan man desuden få gode råd til haven fra vores gartnerteam.

- Vi ved, at mange af vores gæster beundrer vores fine blomster, og nu får man mulighed for at flytte et lille stykke Universe hjem i sin egen have, slutter Pia Bech Mathiesen.

 

Om dahliaen

Dahliaen findes i et væld af varianter i forskellige former, farver og størrelser. Fælles for dem er deres iøjnefaldende, farvestrålende skønhed, som vil pryde enhver have. Dahliaen er nem at dyrke, men da knoldene ikke tåler nattefrost, skal de graves op inden første nattefrost og graves ned det følgende forår. Alternativt kan man betragte dem som enkeltsæsonblomster.

 

Mere kultur