TV der bevæger dig

Hærværksfolk raserer de offentlige toiletter

Stort set hver uge bliver der begået hærværk mod offentlige toiletter i Sønderborg Kommune, der bruger 500.000 kroner om året på reparationer og oprydning efter vandalernes hærgen.

Et af de seneste hærværk var på toilettet i Havnbjerg-Centret, hvor stort set alt var smadret. I håndvasken havde der tilsyneladende været tændt bål. Foto: Sønderborg Kommune

00:31

Kristian Nordstrøm, grønt-areal-forvalter i Sønderborg Kommune, fortæller, at kommunen har været nødt til at lukke offentlige toiletter om natten på grund af hærværk.

1 af 2

Senest er der begået hærværk i Havnbjerg-Centrets offentlige toilet, som er et af de steder, hvor det ofte sker. 

Toiletterne ved Centerparkeringen i Gråsten og toiletbygningen ved Sønderborg Slot bliver også ofte ramt af ødelæggelser. Efter at toiletterne i Lille Rådhusgade i Sønderborg er renoveret, er de låst af  om natten for at undgå, at de raseres.

Jeg kan kun appellere til hærværksmændene om at stoppe og bruge deres energi på noget mere fornuftigt.

 Frode Sørensen, (S), formand , teknik- og miljøudvalget, Sønderborg Kommune

- Stort set hver weekend efter vi havde renoveret, blev toilettet simpelthen splittet ad. Vi overvejede kameraovervågning, men vi valgte at sætte en massiv jernlåge i, der lukker klokken 18. Siden den dag har der ikke været hærværk, siger Kristian Nordstrøm, der er grønt-areal-forvalter i Sønderborg Kommune, til TV SYD.

Det ærgrer Frode Sørensen, der er formand for kommunens teknik- og miljøudvalg, at man har været nødt til at lukke offentlige toiletter om natten.

- Det er jo til gene for alle - ligesom de ødelagte toiletter, der ikke kan bruges, før de er repareret, og de skattekroner, vi bruger på reparationer. Det er rigtig ærgerligt at bruge så mange penge på det, når vi langt hellere ville bruge dem på positive, nyttige tiltag. Jeg kan kun appellere til hærværksmændene om at stoppe og bruge deres energi på noget mere fornuftigt, siger han til TV SYD.

En opgørelse fra sidste år viser, at der er brugt ca. 500.000 kroner til reparationer. Dertil kommer, at der bruges penge på at købe overvågningskameraer, indkøb af dyr maling, som kan modstå graffiti, og ekstra kraftige materialer i håb om, at de er mere modstandsdygtige og holdbare over for hærværksmændenes hærgen.
 
 

 
 

 
     

 

Mest sete på tvsyd.dk