TV der bevæger dig

Har ikke fået penge fra fond

En restauratør i Sønderborg har bedt sin advokat om at inddrive 450.000 kr. som CSR-fonden ikke har betalt. CSR-fonden har netop skippet Sønderborg som værtsby i år.

Bill Clinton under indkøb i Sønderborg i forbindelse med et arrangement i CSR-fonden

- Hvis man som CSR-Fonden arbejder for, at virksomheder skal tage et socialt ansvar og opføre sig anstændigt, så bør man også selv opføre sig ordentligt.

Det mener restauratør Pia Bartholin fra Sønderborg. Hun er ikke imponeret over den måde, CSR-Fonden har opført sig overfor hende på.

- Det var stort at være med til, men det her er godt nok bagsiden af medaljen, siger Pia Bartholin til DR Syd.

Penge fra kommunen

Efter sidste års store CSR-begivenhed i Sønderborg har Pia Bartholin ikke fået de 450.000 kroner, som fonden skylder hende. Derfor har hun nu overgivet sagen til en advokat, der skal inddrive pengene.

- Vi kan jo ikke betale en regning, før vi har penge til det, siger formanden for CSR-Fondens bestyrelselse, Maarten van Engeland, til DR Syd.

- Vi havde en klar aftale med Sønderborg Kommune om, at de skulle betale en del af regningen, og de penge har vi først fået for en uge siden, siger Maarten van Engeland som forklaring på, hvorfor fonden stadig skylder en Sønderborg-restauratør næsten en halv million kroner.

Kommune har betalt

Sønderborg Kommune oplyser, at de betalte deres del af regningen for cirka 14 dage siden. Kulturchef John Frederiksen mener derfor godt, at Fonden kunne have betalt regningen noget før.

CSR-fonden har holdt flere store arangementer i Sønderborg. Bl.a. med fhv. præsident Bill Clinton og Nobel-pristager Al Gore.

Men i år og næste år bliver Holstebro hjemby for fondens arrangementer. Det udløste - som omtalt i TV SYD torsdag - stor skuffelse i Sønderborg Kommune.