Her kan du få et glimt af dronningen i Aabenraa og Gråsten

Lørdag indleder dronning Margrethe sit sommerophold på Gråsten Slot. Her kan du se, hvor der er mulighed for at få et glimt af regenten, når hun ankommer.

Kongeskibet Dannebrog med dronning Margrethe om bord lægger til kaj i Aabenraa, inden turen går til Gråsten Slot. På grund af en infektion i benet er Prins Henrik ikke med fra starten af årets sommerophold i det sønderjyske.

Her er programmet for dagen. 

10.00. Kongeskibet Dannebro ankommer til Aabenraa. Her modtages dronningen af Statsforvaltningens direktør, stiftamtmanden Helle Haxgart.

10.15. Turen går mod Gråsten.

10.40. Dronningen ankommer i Krone-bilen til torvet i Gråsten, hvor den røde løber er rullet ud, og hun bliver modtaget af Sønderborgs byråd, polititiet og mange viftende flag.

7-årige Amalie Elisabeth Lindquist Andersen fra Gråsten Spejderne overrækker en velkomstbuket. Hun er iført sin spejderuniform for at minde om, at Sønderborg er vært for Spejdernes Landslejr med start næste weekend.

Allerede fra klokken 9.45 sørger Rinkenæs Brass Band for musik, mens Gråsten-Padborg Marineforening pryder byens torv med sine faner.

Dronningen hilser på byrådet, inden borgmester Erik Lauritzen, (S) holder velkomsttale. Herefter tager dronning Margrethe sig traditionelt tid til at hilse på de fremmødte borgere.

Modtagelsen forventes at tage omkring 10 minutter, inden der vinkes farvel, og turen fortsætter til sommeropholdet.