Ildsjæle står sammen for at omdanne mark til aktivitetsareal

En mark overfor Kulturbørnehaven Pøl i Nordborg har stået tom i 20 år. Nu skal en ny forening omdanne den til et aktivitetsareal.

Kulturbørnehaven Pøl har længe haft et ønske om at bygge et aktivitetsareal på grunden overfor børnehaven. Derfor søgte de Landdistriktsudvalget i Sønderborg Kommune om penge til projektet. Men så nemt skulle det ikke være.

- Man fik i første omgang afslag, fordi det var en enkeltperson, der søgte – og som enkeltperson kan man ikke søge penge i fonde, siger formand i Nordals Landsbylaug PAK, Kent Münch, til TV SYD.

Men borgerne i Nordborg gav ikke så let op. De ville have et aktivitetsareal og dannede derfor byens landsbylaug. Nu er landsbylauget i gang med at planlægge aktivitetsarealet.

- Vi har lavet en plan for området med shelter, bålplads, bold- og petanquebaner, træer og stisystem, så der kan blive lidt hyggeligt at være, forklarer Kent Münch.

quote

Det gode ved at bo på landet er, at man har nogle mennesker med store maskiner.

Kent Münch, formand, Nordals Landsbylaug PAK

Landsbylauget har indtil videre fået 72.000 kroner i støtte, og man forventer at bruge omkring 120.000 kroner på projektet.

- Vi mangler 48.000 kroner. De 30.000 kroner vil vi prøve at søge i andre fonde – og de 18.000 kroner er værdien af eget arbejde.

I landsbyen er de nemlig vant til at klare sig selv, så de står sammen om projektet.

- Vi etablerer selv stierne. Det gode ved at bo på landet er, at man har nogle mennesker med store maskiner. Så vi har én der graver ud og etablerer stier – det koster os ikke noget. Så det er fint, slutter formanden. 

Faktisk er det ikke det eneste, landsbylauget har ordnet. For nylig har de fået fibernet til den lille landsby Pøl - og derudover arbejder de på også at få endnu en mobilmast i området.

Etableringen af aktivitetsarealet går i gang i løbet af sommeren.