TV der bevæger dig

Jobgaranti til sygeplejersker

Nyuddannede sygeplejersker har lettest ved at finde arbejde i Region Syddanmark. I Sønderborg har 31 af 33 dimittender fået job, og i Esbjerg har 24 af 33 fundet arbejde efter eksamen.

Begge steder er det typisk barsel eller selvvalgt arbejdsløshed, der gør sig gældende for de dimittender, der ikke har fået et arbejde.

Let af få job

Dimittenderne bekræfter også, det er let at få job.

- Jeg har fået job på øjenambulatoriet på Sønderborg Sygehus. Det er et vikariat, som jeg fik efter, jeg var der i min sidste praktik. Det er et drømmejob, og jeg håber, jeg kan få en fast stilling der med tiden, siger Judith Schemel Schvab, som har taget sin uddannelse i Sønderborg.

- Jeg er blevet ansat i et vikariat på ortopædisk afdeling på Aabenraa sygehus, siger Lena Johannsen, som også er færdig i Sønderborg. Under vores uddannelse har vi været bevidste om arbejdsløshed i faget på grund af al den snak, der har været. Så det er dejligt, at situationen er en hel anden.

Fuld beskæftigelse

Ledigheden i sygeplejeskefage falder i disse år, bekræfter formanden for Dansk Sygeplejeråds kreds i Syddanmark.

- Jeg havde en fornemmelse af, at det ville udvikle sig sådan. Og jeg tror, udviklingen vil fortsætte den vej, siger John Christiansen.

Der er cirka 9.300 sygeplejerskestillinger i Region Syddanmark og i maj 2012 var der 59 ledighedsberørte dimittender og samlet 96 ledighedsberørte. Tallene afslører, at professionen har fuld beskæftigelse.