K lader sig ikke friste til kup i Sønderborg

Det enlige nyvalgte konservative medlem af det nye byråd i Sønderborg lader sig ikke friste til at bryde aftale om socialdemokratisk borgmester.

Venstre og Dansk Folkeparti i Sønderborg forsøgte søndag at vriste borgmesterposten fra den socialdemokratiske Erik Lauritzen. De tilbød den konservative Ole Wandahl Stenshøj borgmesterposten.

- Det er lige så godt at få tilbudt en tur til månen i morgen tidlig. Selv om det er skyfrit og klart vejr, sker det ikke. Det vil være lige så urealistisk, siger Ole Stenshøj til Ritzau.

Ole Stenshøj er De Konservatives eneste repræsentant i det nyvalgte byråd, og han slår fast, at han under ingen omstændigheder løber fra nogle aftaler og løfter.

Venstre og Dansk Folkeparti har søndag skrevet et åbent brev, hvori de tilbyder den konservative Ole Wandahl Stenshøj borgmesterposten.

På valgnatten endte forhandlingerne ellers med, at Erik Lauritzen fra socialdemokraterne skulle være ny borgmester.

Bag ham stod Socialdemokraterne, Fælleslisten, Enhedslisten, Konservative og Slesvigsk Parti med 19 pladser i det nye byråd.

Venstre og Dansk Folkeparti fik ikke indflydelse med deres 12 mandater.

Men nu tilbyder Venstre og Dansk Folkeparti den konservative Ole Wandahl Stenshøj borgmesterposten og Slesvigsk parti viceborgmesterposten og to udvalgsformandsposter efter eget valg - og så ville den gruppering nå op på 16 mandater.

- For det første løber vi ikke fra vores ord. For det andet ville det være fuldstændigt tåbeligt at løbe fra den aftale vi har indgået. Det kunne vi ikke drømme om. Vi har aftalt en fjernelse af en dækningsafgift og at der ikke kommer skattestigninger de næste fire år og har fået lige netop de poster, vi ønsker os, siger Ole Stenshøj.