TV der bevæger dig

Kandidat kører grønt

En af kandidaterne til folketingsvalget har tilbagelagt 5000 kilometer i hybrid-bil. Nu er han overbevist om, at afgifterne på biler skal lægges om.

Benny Engelbrecht har rullet en del under valgkampagnen. Her til kørestols-basket med Venstres Ellen Trane Nørby.

Folketingsvalget har sendt socialdemokraten Benny Engelbrecht på langfart, og med én dag tilbage af valgkampen har kampagne-bilen rundet 5.000 kilometer. Alligevel har han god, grøn samvittighed, fordi han bruger en bil, der kører på både el og benzin.
 
- Jeg har valgt at demonstrere, at man godt kan vælge en klima-venlig bil uden at det går ud over mobiliteten, siger Benny Engelbrecht.

Rullende kontor

Han vil gøre de klima-venlige alternativer billigere, og han går ind for en grøn omlægning af bil-afgifterne. Han synes, den bil, han har lejet, har været både praktisk og effektiv.

- Bilen er jo et rullende kontor, hvor der ofte er fyldt op med materialer og frivillige, der skal med til gade-aktioner og det har virket særdeles glimrende, selvom det er en lille kompakt bil, siger Benny Engelbrecht.
 
I den lejede hybrid-bil har han i gennemsnit kørt 22,2 km på en liter blyfri 95, mens den samme model med traditionel motor - uden el - kører 18,5 km på en liter benzin.