Køkkenchef: Kaotiske arbejdsforhold på marina

En arbejdsuge på mere end 50 timer, alt for højt tempo og ingen overarbejdsbetaling får nu også køkkenchefen på Marina Fiskenæs i Gråsten til at sige stop. Det skriver Fagbladet 3F.

Efter kun et halvt år som køkken- og restaurantchef på Marina Fiskenæs er Morten Hvid slidt op og sygemeldt. En arbejdsuge på mellem 50 og 60 timer var mere end kroppen kunne holde til. Hans ene ben er så hævet af åreknuder, at han umuligt kan passe jobbet som køkkenchef i restauranten.

- Jeg har været i branchen i 20 år, men jeg har aldrig nogensinde været udsat for lignende arbejdsforhold, som der er på Marina Fiskenæs, siger 41-årige Morten Hvid.

Han har aldrig har fået en krone i overarbejdsbetaling, fordi der i hans kontrakt står, at alt arbejde ud over de 37 timer er vederlagsfrit. Lønnen lå på cirka 20.000 kroner eksklusiv pension.

Unge i klemme

Fagbladet 3F har tidligere talt med og skrevet om fire unge mennesker, der, mens de var under 18 år, serverede alkohol, havde mange lange vagter og arbejdede alene sent om aftenen på Marina Fiskenæs.

Morten Hvid bekræfter de unges historie.

- Det er fuldstændig korrekt, siger han.

Fagbladet 3F har i flere omgange forsøgt at komme i kontakt med ejeren af Marina Fiskenæs, Martin Iversen og direktøren Sandi Müller. De har ikke svaret på henvendelserne.

Fagbladet 3F har derimod fået et brev fra advokat Nicolai Kryger fra advokatfirmaet DAHL Esbjerg. Han skriver, at det ikke er korrekt, at Morten Hvid har arbejdet 50-60 timer om ugen med derimod snarere cirka 45 timer. Det passer, ifølge Morten Hvid, slet ikke. Han har flere gange gjort direktøren opmærksom på overarbejdet.

Videre skriver advokaten, at Morten Hvid i øvrigt selv bestemmer sine arbejdstider.

I brevet fra advokaten fastholder arbejdsgiveren, at ingen af de unge er blevet ansat til at servere alkohol, men at de ikke kan afvise, at det alligevel er forekommet.