TV der bevæger dig

Kom på faldskole og undgå styrt

Ni ældre fra Gråsten var i dag på faldskole. Her skulle de lære at komme igennem vinteren på usikre ben uden at komme galt afsted.

04:44

Her træner de ældre balancen

1 af 2

Det er blevet december og det betyder at det kan være glat. Det er dårligt nyt fra mange ældre, der er knap så godt gående og derfor risikerer at falde på glatte fortove.

Men det har de gjort noget ved i Gråsten, hvor det lokale plejehjem i dag inviterede til faldskole for ældre borgere, der bor i eget hjem.

Blandt deltagerne i dag var 75 årige Werner Petersen, der ikke er så sikker på fødderne som tidligere. Det har to gange betydet, at Werner Petersen er røget på halen. Første gang kostede det et ben i gips i seks uger, anden gang kostede det en ødelagt albue.

-Jeg kan mærke, at det er ligesom jeg har fået en guldøl for meget når jeg går, fortæller Werner Petersen til TV SYD.

På skolen lærer de ældre, hvordan de kan forebygge et fald. De laver træningsøvelser og lærer at forbedre deres balanceevne.

Faldskolen den fortsætter i næste uge. Her skal de lære lidt om hjemmets indretning. For det er ikke kun når det er glat, at der er risiko for at falde.

Hvert år ender godt 45.000 på skadestuen efter et fald, det koster det offentlige millioner af kroner i operationer, genoptræning og plejehjemspladser.

00:40 Luk video

Se her interviewklip med Werner Petersen

Varighed 0.40