Kommunalpolitik er for mænd

Mænd har sat sig på alle de seks pladser i Venstres byrådsgruppe i Sønderborg, og det fik partiets kvindelige kandidater til at gennemføre et stilfærdigt modspil søndag.

De fem kvindelige Venstre-kandidater holdt deres eget vælgermøde hjemme hos en af kandidaterne, Anne Loff Østergaard. Hver af de fem havde inviteret andre kvinder til at deltage for at overbevise dem om, at det er vigtigt, at Venstre får kvinder i byrådet i Sønderborg.

De kvindelige Venstre-kandidater står langt nede på opstillingslisten. Bedst placerede kvinde er Inger Plaugborg med en 8. plads, mens den dårligst placerede, Rima Abouzayd, må nøjes med en 22. plads.

Blandt de 134 opstillede kandidaterne på alle lister i Sønderborg er kun 33 kvinder. Det giver kanp 25 procent.

Landstal

I hele landet er kvinderne lidt bedre repræsenteret end i Sønderborg.

Færre end hver tredje kandidat på de kommunale opstillingslister en kvinde, fremgår det af en opgørelse foretaget af Ulrik Kjær, Syddansk Universitet.

Mere præcist udgør de kvindelige kandidater 30,8 procent af de opstillede. Det er et lille fald i forhold til kommunalvalget i 2009, hvor 31,1 procent af de opstillede var kvinder.

Resultatet af valget i 2009 blev, at kvinderepræsentationen steg med små fem procentpoint fra 27,3 procent til 31,8 procent. Det hidtil højeste niveau i den kommunalpolitiske valghistorie.

Fra Twitter #kvsyd