Kommune beklager, at demente ikke fik lov at stemme

Ved europaparlamentsvalget og folkeafstemningen om patentdomstolen i maj, fik 51 af 57 beboere på Plejecenter Amaliehaven i Augustenborg ikke deres valgkort. Nu beklager kommunen.

Det gør kommunen i en redegørelse af forløbet til økonomi- og indenrigsministeriet. Her forklarer kommunen, ?at det blev vurderet mere praktisk og hensigtsmæssigt at lade beboerne selv eller deres pårørende henvende sig på plejecenterkontoret på valgdagen, hvis der var nogen der ønskede at stemme.?

Direktør i Alzheimerforeningen, Nis Peter Nissen, vil nu kræve en landsdækkende undersøgelse af, hvor mange steder demente ikke har haft lejlighed til at stemme ? og de forlanger at økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager sender en vejledning ud til samtlige kommuner, så ingen er i tvivl om proceduren når folketingsvalget kommer.

Alzheimerforeningen har kendskab til mindst én anden kommune, hvor demente ikke umiddelbart fik adgang til at stemme - der blev dog rettet op på forholdet efter en henvendelse fra en lokal repræsentant fra Alzheimerforeningen.

I Sønderborg Kommune tager de allerede nu konsekvensen af sagen fra Amaliehaven og laver procedurerne om til næste valg.