TV der bevæger dig

Kongens gamle Bentley lokkede mange bilentusiaster til træf

Årets Rolls-Royce og Bentley træf var fredag nået til Als. En af veteranbilerne var Kong Frederik 9.s sidste Bentley.

00:58

Kong Frederik 9.s gamle Bentley fra 1969 var et stort tilløbsstykke. Video: Michael Nielsen/Lucas Mæng, TV SYD

Kong Frederik 9.s originale kørekort ligger i forruden på hans gamle Bentley. Foto: Michael Nielsen, TV SYD

1 af 2

54 flotte veteranbiler af mærkerne Rolls-Royce og Bentley viste sig fra den flotteste side under fredagens træf. Men specielt den kongelige Bentley fra 1969 løb med opmærksomheden.

Det er kongens sidste Bentley, som han kørte i til sin død i januar 1972. Men det er mere end bare hans bil. Hans gamle, rigtige kørekort ligger stadig i forruden.

Frank Løndal Frandsen, medarrangør og Rolls-Royce-entusiast, Sønderborg

- Den trak temmelig mange tilskuere til – også selvom det kun var meget kort foromtalt, siger medarrangør og Rolls-Royce-entusiast Frank Løndal Frandsen til TV SYD, og fortsætter:

- Det er kongens sidste Bentley, som han kørte i til sin død i januar 1972. Men det er mere end bare hans bil. Hans gamle, rigtige kørekort ligger stadig i forruden.

Det årlige træf begyndte i går, Kristi Himmelfartsdag, i Glücksborg, hvor den nuværende danske kongefamilie nedstammer fra. I dag kørte karavanen så til Als, hvor bilerne først stod udstillet ved Universe i Nordborg.

- Det gik rigtig, rigtig godt. Der kom adskillige hundrede gæster, der var glade og spurgte nysgerrigt til bilerne, forklarer Frank Løndal Frandsen.

Veteraner på Dybbøl Banke

Efter frokost gik turen videre fra Universe gennem Nørreskoven og til Dybbøl Banke.

Det årlige forårsrally – og generalforsamlingen Kristi Himmelfartsdag i Rolls-Royce-Enthusiasts’ Club i Danmark - er en årligt tilbagevendende begivenhed, der går på skift i alle landsdele – og er skrevet ind i foreningens vedtægter.

Alle de gamle biler kan frem til lørdag morgen ses på fjerde og femte etage i parkeringshuset ved Alsik. Frank Løndal Frandsen fortæller i den forbindelse, at der for sikkerhedens skyld går vagter hele aftenen og natten.

Mest sete på tvsyd.dk