Kørte bil med promille på 3,75

En 44-årig mand blev onsdag standset i bil, og alkoholtesten viste 3,75 promille. Politiet har konfiskeret bilen.

En mand fra lokalområdet i Sønderborg blev onsdag standset af politiet i Sønderborg, hvor han kørte fra Præstegårdsvej og var på vej mod Ulkebøl.

- En patrulje ser bilen, og beslutter sig for at standse den, da bilen kører mærkeligt. Nogen gange kan man bare se, at der er noget galt, fortæller vagthavende ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Erik Lindholt.

Og det havde patruljen ret i. Ved den efterfølgende udånding ramte mandens promille intet mindre end 3,75, og manden blev derfor anholdt på stedet. Et kvarter senere tog politiet en ny prøve, der havde samme resultat.

Med de ny regler betyder det for den 44-årige mand, at hans bil er konfiskeret af politiet, da to prøver med et kvarters mellemrum og en promille på over 2,3 giver politiet de rettigheder.

Politiet har også udtaget en blodprøve på manden.

For at forklare, hvor høj promillen er, skriver hjemmesiden sundhed.dk dette om en promille i det leje, som manden havde:

- Bevidstheden nedsættes, og man kan blive bevidstløs. Åndedrætscentret i hjernen kan hæmmes. Opkast er almindeligt. Promille over 3 kan være dødelig.

Derfor er det også vildt, at manden overhovedet har kunnet køre bilen.

- Det er i sig selv vildt, at han overhovedet har fået den startet, siger Erik Lindholt.