Krigen i 1864 - i digital form

Krigen i 1864 kan nu genopleves i digital form - i et nyt læremiddel, som udgives på torsdag om Sønderjyllands historie - rettet mod elever i 7.-9. klasse.

Krigen i 1864 og Stormen på Dybbøl indgår som en naturlig del af Folkeskolens historiekanon.

Ny hjemmeside

Projektleder Hildegunn Johannesen, cand. mag og konsulent ved UC-Syddanmark, Center for Undervisningsmidler, udtaler:

- Krigen i 1864 ligger så dybt i den danske selvforståelse. Med Tom Buk-Swientys bestsellere ?Slagtebænk Dybbøl? og efterfølgeren ?Dommedag Als? er 1864 igen sat på landkortet på en nyskabende og vedkommende måde. Center For Undervisningsmidler samler her tråden op. Vi skal som pædagogisk ressource- og udviklingscenter være leverandør af tidssvarende læremidler til underbygning af fællesmål og historiekanonen. Det har vi forsøgt at efterkomme med sitet www.sdj-historie.dk. (åbner først torsdag 3. marts)

- Vi har forsøgt at gøre formidlingen tidsvarende og vedkommende for eleverne. Vi møder dem på hjemmebane, nemlig i den digitale verden, men vi lægger samtidig vægt på fagligheden, og det at opøve elevernes digitale kompetencer. Med digitale kompetencer forstår vi, en kombination af deres evne til informationssøgning, kildekritik, webetik, analyse, formidling og digitale færdigheder, siger Hildegunn Johannesen.

Den nye hjemmeside lanceres i forbindelse med et arrangement på Historie Center Dybbøl torsdag den 3. marts. Her frigives den nye hjemmeside.

Ny hjemmesiden - åbner 3. marts. - Sønderjylands historien.