Kro i brand to gange på to uger

Onsdag aften opstod for anden gang på to uger brand ved Stationskroen i Broager. Politiet har mistanke om, at en brandstifter er på spil.

Politiet modtog onsdag aften klokken 21.25 en anmeldelse om, at der var brand i bygningen. Da politiet nåede frem, kunne de konstatere store brandskader.

Husets 1. sal og tagkonstruktion er udbrændt, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi. Ingen personer er kommet til skade ved branden.

Branden er opstået i et værelse på 1. sal, og brandfolk og politi kunne onsdag konstatere, at en dør til krobygningen var brudt op og stod åben.

1. september var der også brand i samme bygning, hvorfor den stod ubeboet, da lejligheder og værelser allerede ved den første brand blev så røg- og vandskadede, at beboerne ikke umiddelbart kunne vende tilbage.

For et par måneder siden stoppede værtshusdriften i krobygningen.

- Vores efterforskning af den første brand har givet spor af, at der antændt brandbare væsker i huset, hvorfor vi arbejder ud fra, at den brand er påsat. Den opbrudte dør og andre omstændigheder ved nattens brand bestyrker vores mistanke om, at en brandstifter er på spil, siger vicepolitiinspektør Preben Westh, der er er leder af lokalpolitiet i Sønderborg, torsdag formiddag til TV SYD.

Han understreger også, at der ikke er grund til, at borgerne i Broager behøver at frygte for, at en serie-brandstifter skulle være på spil - og at der sættes ild til andre bygninger i byen.

- Vi er meget interesserede i henvendelser fra vidner, der har set noget usædvanligt og mistænkeligt i forbindelse med de to brande - eller har tip om baggrunden, siger vicepolitiinspektør Preben Westh.