TV der bevæger dig

Kursus skal hjælpe forældre – men mest børnene

Sønderborg Kommune har lavet et kursus for kommende forældre, der skal skabe dialog og give børnene færre problemer

Sesine Høi Paulsen og Nicolai Lund Le Butt blev forældre til Ea for tre måneder siden.

Det kan være svært at blive forælder for første gang. Det ved de i Sønderborg Kommune, og derfor tilbyder de kurser til kommende forældre, der skal lære at være, ja, forældre.

- Et lille barn, der skriger, kan bringe enhver forælder fra koncepterne, hvis ikke man får sin nattesøvn, og man ikke kan tilfredsstille sit barn og få ro på, fortæller Marianne Korsgaard Helms, der er børn- og familiechef i Sønderborg Kommune.

Læs også 7 afgørende faktorer: Disse børn har størst risiko for at blive ungdomskriminelle

Og udfordringerne ved at blive forældre kender Sesine Høi Paulsen og Nicolai Lund Le Butt.  De blev forældre til Ea for tre måneder siden.

- Det er jo noget af det bedste, der nogensinde er sket for én, fortæller Nicolai Lund Le Butt, men det kan også være udfordrende:

- At være træt og stadigvæk skulle kunne snakke sammen på en ordentlig måde og ikke snære, så skal man lige bide i det sure æble, fortæller Sesine Høi Paulsen.

Kan forhindre kriminalitet

Og konstruktiv og anerkendende kommunikation omkring og med barnet i en tidlig alder, er en af de ting, der kan forebygge en kriminel løbebane. Det viser en ny rapport fra SFI.

Og det er også det, Sønderborg Kommune ønsker at give nye forældre til deres kurser.  

- Vi håber, vi får færre børn, der mistrives. Vi håber, vi får færre anbringelser, og at vi ved at komme tidligt ind kan få en positiv og konstruktiv dialog med forældrene, siger Marianne Korsgaard Helms.