TV der bevæger dig

Landsretten nedsætter straf

En 36-årig mand fra Egernsund får halveret straffen for at have et oversavet haglgevær liggende derhjemme.

Efter en tur i Den Særlige Klageret har en 36-årig mand fra Egernsund fået nedsat straffen for at have et oversavet haglgevær hjemme i sit bryggers og 21 patroner i garagen.

Manden blev i 2010 i Vestre Landsret idømt et års ubetinget fængsel, men klageretten bestemte, at sagen skulle gå om og behandles efter våbenloven i stedet for straffeloven.

Torsdag blev sagen behandlet igen, og Vestre Landsret nedsatte straffen til fængsel i seks måneder.

Da landsretten behandlede sagen første gang den 30. januar 2010, blev den behandlet efter de skærpede regler i straffeloven om en minimumstraf på et års fængsel for ulovlig våbenbesiddelse.

Højesteret greb ind

Derfor fik manden et års fængsel, selv om våbnet lå derhjemme og ikke blev båret på gaden.

I november sidste år skar Højesteret igennem og fastslog, at domstolene skal skelne mellem de enkelte tilfælde. Derfor er et ulovligt våben på bopælen ikke i sig selv nok til at udløse et års fængsel.

Manden har fortalt, at han har købt våbnet på et autoværksted i Tyskland, fordi han ville beskytte sig mod hjemmerøvere. Han er ikke tidligere straffet, og han havde aldrig haft patroner i geværet.

Efter landsrettens første dom blev manden sendt direkte til afsoning, og han kræver derfor også erstatning for de måneder, han har siddet for meget.