TV der bevæger dig

Levende kalkmalerier

Det handler om fællesskab og sammenhold, når video-kunstneren Jacob Tækker og hele menigheden i Sottrup sogn søndag mødtes til fernisering på udstillingen Sognet, hvor bysbørn optræder som levende kalkmalerier.

04:21

De levende kalkmalerier i sottrup.

1 af 2

Det helt særlige ved disse billeder er, at det er folk fra kirkesognet i alle livsaldre: brudepar, konfirmander, nydøbte, skolebørn, forældre, ældre og kirkens personale.

Jacob Tækker har ved hjælp af disse mange mennesker fremstillet smukke mønstre, der ikke bare er lavet for skønhedens skyld, men som også er pyramide-opstillinger af sognebeboerne, der står på skuldrene af hinanden, og dermed viser et både stærkt sognesammenhold, men også hvor skrøbeligt det er, hvis én forsvinder ud af fællesskabet.

Med kunstværket vil Jacob Tækker, som selv har boet og er vokset op i Sottrup, sætte fokus på de fællesskaber, der kan findes i de fleste mindre byer, og som er stærke og godt forankrede i deres udgangspunkt, men som samtidig også er lette at vælte omkuld, hvis nogle led eller aldersgrupper mangler.

- Pludselig kan vi se os selv udefra, at vi er faktisk et stort fællesskab, der er sammen om den her kirke. Og fællesskabet et bygget af levende stene, det er dem, der kommer, og holder kirken i gang, fortæller sognepræst Vibeke F. von Oldenburg.