TV der bevæger dig

Lige store kranse

Kransestørrelsen var nøje afstemt, da det i dag blev markeret, at det er 149 år siden slaget blev udkæmpet på Dybbøl. På forhånd havde der været kritik af, at de tyske kranse plejer at være større end de danske.

02:47

Kransestørrelsen var nøje afstemt

Danske og tyske soldater marcherede gennem byen.

FRa dagens mi9ndehøjtidelighed ved Dybbøl Mølle

Der deltog soldater fra både Danmark og Tyskland.

Mindehøjtideligheden blev ingen kam,p på kransestørrelser.

1 af 6

Hærens Sergentskole i Sønderborg markerede i dag slaget på Dybbøl for 149 år siden. Både tyske og danske soldater deltog i mindehøjtideligheden.

Højtideligheden blev indledt kl. 8.00 med flaghejsning ved Dybbøl Mølle, som danske soldater i historiske uniformer stod for.

Den samlede paradestyrke marcherede fra Sønderborg Kaserne 9.10 ad ruten Gerlachsgade, Sønder Havnegade, Christian X bro, Dybbøl gade og Dybbøl Banke til fællesgravene.

I paradestyrken deltog Slesvigske Musikkorps, en dansk fanekommando, en dansk æreskommando med omkring 30 officersaspiranter fra Hærens Sergentskole, en tysk fanekommando og en tysk æreskommando med en deling soldater fra den tyske sergentskole i Delitzsch.

Begrænsninger

Efter kransenedlægningen marcherer paradestyrken fra Dybbøl Banke gennem byen til kasernen med Slesvigske Musikkorps i spidsen.

De går ad ruten Dybbøl Banke, Dybbøl Gade, Christian X bro, Jernbanegade, Perlegade, Store Rådhusgade, Chr. II gade, Slotsbakken, Sønder Havnegade og ad Gerlachsgade tilbage til kasernen.

Torsdag aften holdes mindegudstjeneste i Sct. Marie kirken kl. 19.00.

Antallet af tyske soldater i uniform er begrænset, og tyskerne har fået besked på, at deres kranse ikke må være større end de danske.

Lokale afdelinger af Grænseforeningen har kritiseret, at den tyske repræsentation ved de årlige mindehøjtideligheder har været for dominerende.

Se også TV SYD Nyheder 19.30.

Mere kultur