Linak buldrer derudaf

Rekordomsætning betyder i hundredevis af nye arbejdspladser på Als.

Nye arbejdspladser er på vej til Als. Mellem 200 og femhundrede stk. Det er Linak-koncernen med hovedsæde i Guderup, der efter sit bedste regnskab nogensinde vælger at investere i en ny produktionshal. Opførelsen er i gang.

Ejer og administrerende direktør af Linak, Bent Jensen, kalder regnskabsåret 2014/15 ekstraordinært godt. Omsætningen steg med tyve procent til 2,950 mia. kr., og overskuddet voksede fra 226 mio. kr. året før til 606 mio. kr. i 2015, og Bent Jensen forventer, at det igangværende regnskabsår 2015/16 også vil levere tocifrede væksttal. 

Medarbejderne på Linak er glade for udvidelsen. Det fortæller tillidsrepræsentant for 3F, Hanne Kliver Anker

Selv om han ofte har kritiseret de danske industri-produktionsvilkår som værende for hårde, så ligger det ham på sinde, at udbygningen af hans virksomhed, som han arvede efter sin far, da det var en ordinær smedevirksomhed, finder sted i Danmark og helst på Als, allerhelst i Guderup, hvor faderen i sin tid begyndte det hele.

Linak beskæftiger cirka 2000 medarbejdere, heraf halvdelen i Danmark.

Måske du læser denne artikel ved et kerneprodukt fra Linak. Det er hæve-sænke skriveborde. Eller læser det liggende i et andet: Elevations-senge.