TV der bevæger dig

Litauer hentet i Tyskland af dansk politi

En 25-årig mand fra Litauen er blevet varetægtsfængslet frem til den 31. januar. Manden er af Udlændingekontrolafdelingen i Padborg hentet til Danmark fra Tyskland.

En 25-årig mand fra Litauen er af Udlændingekontrolafdelingen i Padborg hentet til Danmark fra Tyskland, og nu varetægtfængslet for tyveri af Mercedes Sprinter. Foto: Hans Lausten, TV SYD

 En 25-årig mand fra Litauen er fredag ved Retten i Sønderborg blevet varetægtsfængslet frem til den 31. januar. 

Manden er af Udlændingekontrolafdelingen i Padborg hentet til Danmark fra Tyskland, fordi han i december blev taget nær grænsen til Polen i en stjålen dansk bil.

Læs også Mand sigtet for sex-overgreb på barn fundet død i sin celle

Den 7. december 2017 blev han af tysk politi stoppet i en Mercedes Sprinter på motorvejen ved Frankfurt an der Oder tæt på den polske grænse. Det viste sig, at bilen nogle dage før var stjålet i Roskilde. Bilen var forsynet med falske nummerplader.

Syd- og Sønderjyllands Politi, der på hele dansk politis vegne efterforsker og behandler sager, hvor kriminelle bliver anholdt i udlandet efter at have begået kriminalitet i Danmark, fremstillede i dag manden ved et grundlovsforhør i Sønderborg.

Den 25-årige litauer nægtede sig skyldig i både tyveri og hæleri, men accepterede fængslingen. 

 

 

Mest sete på tvsyd.dk