Lufthavn har udsigt til kæmpeudvidelse

Sønderborg Lufthavn er kommet et skridt nærmere en udvidelse, efter at der onsdag blev sagt god for en forretningsplan.

Onsdag sagde politikerne i Sønderborg Kommune 'ja' til at indgå i et samarbejde, der skal mangedoble Sønderborg Lufthavns kapacitet.

Forretningsplanen vil sende 343 millioner kroner på vingerne over en periode på otte år. 

Forretningsplanen er den anden af tre faser, før en stor udvidelse kan gå i gang. Hvis alt går, som de ønsker i Sønderborg, kan der sættes kryds ved den tredje fase til sommer.

Derefter forventer man at starte udvidelse i løbet af 2019 – en udvidelse der blandt andet betyder en ny og større terminal.

- Når der er 64 passagerer i det her lille område, vi står i her, så er der fyldt. Vi vil gerne have endnu mere trafik, og vi får endnu mere den kommende sommer, så derfor er vi presset på rammen, siger Christian Berg, der er lufthavnschef, da TV SYD besøger lufthavnen.

Plads til flere fly

Udvidelsen kommer også til at give mere plads til flyene, så man kan betjene flere fly på en gang. Faciliteterne i den snart 50 år gamle lufthavn kan ikke følge med.

- Der er kommet større flytyper til, og der er en anden flytrafik. Vi siger goddag til 50 charterflyvninger i 2018, som vi aldrig har haft før, og kunder der efterspørger at starte og lande med større maskiner. Det kan vi simpelthen ikke lige nu, siger Christian Berg.

I år ender lufthavnens passagertal på omkring 70.000, men med udvidelsen kommer store ambitioner.

- Helt udrullet skal ambitionsniveauet være mellem 3-, 4- måske 500.000 passagerer. Det er det, vi dimensionerer efter, siger lufthavnschefen.

Udvidelsen er delt op i to dele. Hvis anden fase skal blive til noget, skal passagertallet nå 300.000 inden 2022.

Se hele forretningsplanen her: