TV der bevæger dig

Lufthavn lukket: Fly kørt af banen i Sønderborg

Et fly kørte lørdag formiddag af banen i Sønderborg Lufthavn, da det skulle til Sicilien. Ingen kom til skade ved uheldet, men Sønderborg Lufthavn er lukket.

Tui-flyet fra Sønderborg kørte af banen og tippede efterfølgende. Her er det umiddelbart efter ulykken. Foto: Tommy Pedersen, privatfoto.

Sønderborg Lufthavn er lørdag eftermiddag lukket, efter et fly tidligere på dagen kørte af sporet. Foto: Arkiv

Sønderborg Lufthavn er lørdag eftermiddag lukket, efter et fly tidligere på dagen kørte af sporet. Foto: Bárður Michaelsen, TV SYD

1 af 3

Et Tui-fly, der skulle have bragt 185 passagerer til Sicilien, måtte tidligere lørdag opgive at komme på vingerne, da flyet kørte af banen i Sønderborg Lufthavn. Flyets hjul kom ud i græsrabatten, og derefter tippede flyet, oplyser Sønderborg Lufthavn til TV SYD, der understreger, at ingen kom til skade ved uheldet.

- Flyet rammer lidt skævt, da piloten skal dreje rundt på banen. Hjulene ryger så ud i græsarealet ved siden af banen og synker lidt ned. Her prøver piloten at give gas for at komme fri, men i stedet synker flyet lidt ekstra ned og tipper, forklarer lufthavnschef i Sønderborg Lufthavn, Christian Berg, til TV SYD.

- Lufthavnspersonalet kunne derefter konstatere, da de besigtigede flyet, at motoren hang så lavt ned mod jorden, at det ikke ville være forsvarligt at forsøge at få flyet fri på den måde, fortsætter Christian Berg.

Krisehjælp til passagerer

Flyet blev efterfølgende tømt for passagerer og baggage i håb om, at det eventuelt kunne få flyet til at tippe tilbage igen. De 185 passagerer, der altså skulle til Sicilien, venter derfor nu i Sønderborg Lufthavn.

Læs også Flypassager: Højre motor lå næsten nede på asfalten

- Vi har forsøgt at sørge lidt for passagererne med lidt mad og drikke. Der er nogen, der er rystede, for de kunne godt mærke, at flyet tippede.  Der er ingen, der er kommet til skade, men det er klart, hvis man i forvejen er lidt flyskræk, så er det her jo ikke en rar oplevelse, siger Christian Berg.

Passagerer, som har haft brug for det, har derfor haft mulighed for at få krisehjælp, ligesom passagererne også har haft mulighed for at snakke med flyets personale.

Havarikommissionen er kontaktet

Sønderborg Lufthavn har efter uheldet taget kontakt til politi, beredskab og Havarikommissionen. Og nu er det altså op til Havarikommissionen at afgøre, hvad forløbet bliver, da flyet indtil videre står uberørt – og fortsat tippet – på banen i lufthavnen og dermed spærrer for al trafik ind og ud af Sønderborg Lufthavn.

- Vi har informeret Havarikommissionen om hændelsen, og vi har givet dem billeder og information til at afgøre, hvad der videre skal ske. Det er derfor Havarikommissionen, der afgør det videre forløb, fortæller Christian Berg.

Sønderborg Lufthavn forventer, at der går nogle timer endnu, før lufthavnen åbner. Passagererne er derimod sendt i busser mod Hannover, hvorfra de skal flyve til Sicilien. Det forventes, de når destinationen ved midnatstid.