TV der bevæger dig

Lystfisker fandt stjålet alterkalk under søndagens fisketur

Dagens fangst i Alssund - en alterkalk i sølv. Det var, hvad en lystfisker også kunne trække op af vandet. Det viser sig, at kalken blev stjålet fra en kirke tidligere i år.

En lystfisker fik øje på denne alterkalk glimtedende i vandet under sin fisketur i dag søndag. Det viser sig at være en alterkalk, som er stjålet fra Asserballe Kirke på Als tidligere på året. Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi

 Der står Asserballe Kirke i bunden af alterkalken, så det er den, som tidligere på året blev stjålet fra kirken.

Bjørn Pedersen, vagtchef, Syd- og Sønderjyllands Politi

En lystfisker fik sig en noget anderledes fangst på søndagens fisketur i Alssund. 

Læs også Kirke tømt for værdifuldt sølv

Fiskeren fik nemlig øje på noget glimtende sølv i vandet, og da han fik det fisket op, viser det sig at være en værdifuld alterkalk i sølv, som blev stjålet i begyndelsen af året fra Asserballe Kirke ved Augustenborg på Als.

- Der står Asserballe Kirke i bunden af alterkalken, så det er den, som tidligere på året blev stjålet fra kirken, siger vagtchef Bjørn Pedersen til TV SYD.

Der mangler stadig tyvekoster
Ved tyveriet i Asserballe Kirke blev der ud over alterkalken, som vinen servers i under altergang, også stjålet alle 37 alterbægere, disken, som alterbrødet ligger på, oblatdåsen, som brødet ligger i, og dåbskanden. Alt sammen lavet i sølv, og noget som kirken fik i gave tilbage i 1967.

Sagen ligger hos lokalpolitiet i Sønderborg, som nu vil kigge nærmere på stedet, hvor kalken blev fundet, siger Bjørn Pedersen. 

En lystfisker fik denne alterkalk på krogen under søndagens fisketur. Det viser sig at være den alterkalk i sølv, der tidligere er stjålet fra Asserballe Kirke på Als. Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi

 

Mest sete på tvsyd.dk