Mand og hund kom ud af brændende container - og stak af

Politiet fik fat i den forbrændte mand på Nygade i Gråsten, hvorefter han blev fløjet med tysk lægehelikopter til Odense Universitetshospital.

17.39 fredag fik Syd- og Sønderjyllands Politi anmeldelse om en brand i en container i Toldbodgade i Gråsten.

- Anmelderen så røg fra den store container. Men pludselig slog lågerne op, og der sprang en mand og en hund ud af containeren, siger vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Ole Aamann, til TV SYD.

Manden stikker af, men det lykkes kort tid efter politiet at fange ham på Nygade.

- Det er vores indtryk, at han helst ville være fri for at vi involverede os. Men det var for mandens eget bedste. Han er forbrændt og har formentlig fået røgforgiftning.

quote

Han var ved at lave mad på gasblus, men ilden har fået fat i noget byggeaffald i det meget spartansk indrettede hjem.

Ole Aamann, vagtchef, Syd- og Sønderjyllands Politi

Der bliver rekvireret lægehelikopter fra Niebøl, og manden bliver fløjet fra Nygade til Odense Universitetshospital.

Vidner på stedet oplyser, at der kan være tale om et rockerrelateret opgør.

- Jeg kan bekræfte, at vi har hørt det skulle være rockerrelateret. Det er der intet der tyder på. Containeren var ikke låst, og brandundersøgelsen har vist, at vedkommende boede i containeren, forklarer vagtchefen.

Så alt tyder på en tragisk hændelse.

 – Han var ved at lave mad på gasblus, men ilden har fået fat i noget byggeaffald i det meget spartansk indrettede hjem, siger Ole Aamann.

Manden var ved bevidsthed, da han blev fløjet til Odense. Men politiet har ikke yderligere oplysninger om hans tilstand. Hunden overlevede også branden - og bliver nu passet af mandens familie.