Marianne: Vi behøver ikke nogen bro mellem Fyn og Als

Marianne Elsborg tager færgen tre gange om ugen mellem Fynshav og Bøjden. Selvom en bro ville kunne spare hende halvanden time hver dag, ønsker hun ikke en bro.

Tre dage om ugen tager Marianne Elsborg turen fra Avernakø til Sønderborg, hvor hun arbejder. Det betyder, at hun skal tage færgen mellem Fynshav og Bøjden. 

quote

Jeg elsker turen med færgen. Jeg synes, det er dejligt og afslappende. Du står af og har et lille frikvarter i forhold til at sidde bag et rat hele tiden.

Marianna Elsborg, pendler, Avernakø

På trods af de 50 minutter, det tager at sejle med færgen til den anden side, ønsker Marianne ikke, at der bliver bygget en bro.   

- Jeg elsker turen med færgen. Jeg synes, det er dejligt og afslappende. Du står af og har et lille frikvarter i forhold til at sidde bag et rat hele tiden, siger Marianna Elsborg. 

Hvis man bygger en bro, de cirka 11 kilometer fra Fynshavn til Bøjen, kan pendlere spare halvanden time om dagen. Men ikke alle er lige begejstret for den ide. 

- Det kan godt være, det virker mere effektivt bare at suse over en bro. Men det gør også, at du aldrig nogensinde har bare et lille øjeblik, hvor du kan sætte dig ned.. 

Marianne Elsborg arbejder som lærer, og hun bruger tiden ombord på at forbrede sig. Turen til fastlandet 

- Jeg kan ikke få arbejde hjemme på Avernakø i det, jeg er uddannet til, så jeg vil gerne rejse efter det. Jeg synes, det er inspirerende at flytte sig til et andet sted tre dage om ugen og på den måde få et nyt arbejdsliv.

Broen anslåes at koste 10 milliarder kroner, og de penge er ikke fundet endnu. Marianne Elsborg synes også, at man skal have naturen i tankerne.

- Der er nogle rigtigt store miljøomkostninger ved at lave en bro. De vil lave den gennem en af Danmarks smukkeste naturområder, så jeg går ikke ind for en bro.

Danske Forbindelser, som bag færgeturen, taler også om rejsetiden som en fordel. I en ny reklamevideo viser man, hvordan man kan slappe af, mens andre bilister sidder i kø.

Fakta om færgen mellem Bøjden og Fynshavn