Million-regning til borgerne

Både Sønderborg og Aabenraa har brug for flere penge i kommune-kassen. Nu udskriver de en regning på i alt 120 millioner kroner.

Begge kommuner har fået tilladelse fra Økonomi og Indenrigsministeriet til at hæve skatten, og det gør de ved at hæve både indkomstskat og grundskyldspromille.

Sønderborg står for den største stigning, oplyser DR P4 Syd. Sønderborg har fået godkendt en stigning på 95 millioner kroner. Socialdemokraterne og Fælleslisten står bag forslaget om en skattestigning.

Borgmester Aase Nyborg siger til DR P4 Syd, at borgerne sikkert vil forstå, at der er behov for en skattestigning. Kommunen har sparet i tre et halvt år, siger borgmesteren og peger på, at alternativet til højere skat er en nedskæring på flere områder.

Aabenraa Kommune hæver skatten med godt 26 millioner kroner. De to kommuners skatteprocenter og grundskyldspromiller ligger hermed på niveau med de øvrige sydjyske kommuner, oplyser DR P4 Syd.

Sønderborg opkræver også som den eneste sydjyske kommune en dækningsafgift, som er en særlig erhvervs-skat. Sønderborg har halveret denne afgift.