TV der bevæger dig

Mojn, Mojn på Dybbøl Banke

Region Syddanmark er ved at forberede sig til markeringen af 150-året for slaget ved Dybbøl. Invitationerne er på vej ud, bl.a til tre statsoverhoveder og tre regeringschefer.

Danske, tyske og østrigske soldater var med i slaget ved Dybbøl. Den årlige mindedag for de faldne er nu også med tysk deltagelse.

Statsministeriet bakker arrangementet op, og invitationerne bliver sendt ud med en underskrift af regionsrådsformand Carl Holst og et følgebrev, der er skrevet under af statsmininister Helle Thorning-Schmidt. Carl Holst siger, at Dronning Margrethe kommer til Dybbøl den 18. april næste år. Nu håber han, at også den tyske og den østrigske præsident melder deres deltagelse.

Ceremoni og koncert

Dybbøl-markeringen kommer til at vare hele dagen. Programmet begynder med de traditionelle kranse-nedlæggelser på Dybbøl Banke. Derefter følger en dansk-tysk gudstjeneste, og så vil der være en civil ceremoni i Kongeskansen. Om aftenen bliver der koncert og underholdning i Alsion i Sønderborg.

I går blev invitationerne sendt til Statsministeriet, som sender dem videre til den tyske præsident Joachim Gauck og kansler Angela Merkel samt Østrigs præsident Heinz Fischer og kansler Werner Faymann.

Derudover har Region Syddanmark sendt indbydelser afsted til de fire nordiske ambassadører samt ministerpræsident Torsten Albig og Europa-minister Anke Spoorendonk i Slesvig-Holsten.

Mere om 150-året her