TV der bevæger dig

Møllehuset får nyt liv

Et af landets største nationalklenodier i nye klæder: Dybbøl Mølles Møllerhus har været igennem en gennemgribende renovering og blev i dag vist frem.

01:52

Fra det ny-restaurerede møllerhus.

1 af 2

Møllerhuset skal bruges til at huse de efterhånden mange medarbejdere på Historiecenter Dybbøl Banke. Det har taget mere end to år at renovere møllerhuset, og pengene - 5,5 millioner kroner - er doneret af A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers fond til almene Formål.

Arbejdsplads

Fhv. borgmester A.P. Hansen viste rundt i Møllerhuset. Der er bl.a. et nyt køkken og et par værelser.

Stuehuset bliver først og fremmest arbejdsplads for det efterhånden store personale ved Historiecenter Dybbøl Banke og Dybbøl Mølle.

Nyder udsigten

Indtil nu har personalet siddet på lårene af hinanden i små indelukker på Historiecenteret, som hverken var skabt eller godkendt til arbejdspladser. Samtidig er der indrettet et mødelokale med et righoldigt 1864-bibliotek, der vil blive offentligt tilgængeligt ? og på loftet er indrettet to værelser til gæsteforskere.

- Vi nyder de store, lyse smukke lokaler, siger Centerleder Bjørn Østergaard, Historiecenter Dybbøl Banke. Nu har vi både plads og en pragtfuld udsigt. Det har vi drømt om, siden vi rykkede ind i Historiecenteret for 20 år siden!

Mere kultur