TV der bevæger dig

Motorvej fejrer fødselsdag

For præcis et år siden blev et længe ventet stykke vej indviet: snoren blev klippet for 26 km motorvej mellem Kliplev og Sønderborg.

04:27

Forhåbningerne til motorvejen mellem Sønderborg og Kliplev var store, da de 26 kilometer blev indviet - i strid blæst - for præcist et år siden.

1 af 2

De 26 kilometer vej havde været hele 24 år undervejs.

Ved åbningen af motorvejen mellem Kiplev og Sønderborg sagde transportminister Henrik Dam Kristensen, at "med motorvejen når vi en vigtig milepæl for udviklingen i hele Sønderjylland og i særdeleshed Alssund-området".

- Vi VIL vækst. Men vækst er et samarabejde mellem både stat, region og de to kommuner langs motorvejen, siger en af vejens fædrene sønddag til TV SYD, den daværende amtsborgmester i Sønderjyllands Amt, Carl Holst, Venstre.

- Jeg ved godt, at der har været tal fremme om, at mængden af trafik er lavere end på forhånd beregnet. Til det vil jeg egentlig blot sige, at

motorvejen jo dels er blevet indviet i en tid med finanskrise, dels, at der rent faktisk er mere trafik i den ene ende af motorvejen end prognoserne

havde regnet med.