TV der bevæger dig

Nu kan lejerne også leje en delebil

To boligforeninger i Nordborg tilbyder nu deres lejere, at de fremover kan låne en miljørigtig elbil, hvis de har brug for et køretøj.

00:34

Afdelingsformand John Jensen fik i dag en tur i en delebil.

Afdelingsformand John Jensen fik i dag en tur i en delebil. Foto: Hans Lausten

1 af 2

Forskelige ordninger med delebiler spirer frem mange steder, og nu får beboerne i boligforeningerne Danbo og Nordborg Andelsboligforening også muligheden for at hoppe ind i en delebil, når der har brug for et transportmiddel.

Hver boligforening får fra i dag stillet to elbiler til rådighed, som beboerne kan booke via en app, der følger med. Beboeren kan låse bilen op med appen og køre så meget, som der er behov for. 

I boligforeningerne tror de på, at projektet bliver en succes og de håber samtidig på, at de kan være med til at trække flere lejere til Nordborg.

Hver boligforening har fra i dag to biler der kan lånes. Foto: Hans Lausten

- Delebiler kan gøre det mere attraktivt at finde et rækkehus med have til en fornuftig pris uden for kommunens hovedby Sønderborg, siger Jan Mortensen, forretningsfører i Nordborg Andelsforening til TV SYD.

En af de første lejere, der i dag testede en elbil, var John Jensen, og han synes godt og bilerne.

- Jeg har snakket med flere, hvor det her firma kører bl.a. i Fynshav og da kører det rigtig godt siger John Jensen til TV SYD.

Delebilerne er et samarbejde med delebilsfirmaet TADAA!, der også har delebiler i Fynshav.

Projektet med el-delebiler er samtidig med til at fremme Sønderborg Kommunes ønske om at blive CO2-neutral i 2025.