TV der bevæger dig

Ny fly-konkurs uden lokale konsekvenser

Det svenske flyselskab Skyways og dets datterselskab City Airline indgiver tirsdag formiddag en konkursbegæring. Det får ikke konsekvenser for selskabet Skyways Technics, der har 75 ansatte i Sønderborg og tre i Billund, der er beskæftiget med at vedligeholde fly.

Ny fly-konkurs får ikke konsekvenser for selskabet Skyways Technics, der har 75 ansatte i Sønderborg og tre i Billund, der er beskæftiget med at vedligeholde fly.

Alle betalinger er stoppet, og samtlige afgange er indstillet.
- Skyways Express AB og City Airline har stoppet betalingerne. Derfor indgives en konkursbegæring tirsdag formiddag, hedder det i meddelelsen, der blev offentliggjort klokken 06.00.

Skyways flyver til cirka 20 destinationer i Sverige og Europa med udgangspunkt i Stockholm og Göteborg.

Direktør for Skyways, Mikael Wångdahl, beklager situationen for både passagerer og ansatte.
- Vi er kommet lang med at konsolidere selskabet. Men efter Cimbers konkurs har vi haft svært ved at klare virksomheden, siger han i en kommentar til konkursbegæringen.

Både svenske Skyways og Cimber Sterling var ejet af den ukrainske rigmand Igor Kolomojskij, der har tabt millioner af kroner.

Arbejdspladser i Sønderborg er ikke i fare

Den ukrainske rigmand ejer også selskabet Skyways Technics, der har 75 ansatte i Sønderborg og tre i Billund. Konkursen får dog ingen indflydelse på de danske ansatte, oplyser Benjamin Nielsen, der er administrerende direktør for Skyways Technics til P4 Syd.
For de to selskaber har intet med hinanden at gøre ud over, at de har samme ejer.
- Vi er ikke ejet af dem og har ingen arbejdsmæssige relationer til dem. Vi laver ikke noget vedligehold for dem, siger Benjamin Nielsen til P4 Syd.