TV der bevæger dig

Nyt ambassadørkorps sætter skub i egen by

Borgerne i Gråsten vil ikke leve i skyggen af Sønderborg. Derfor skal et nyt ambassadørkorps skabe fokus på alle byens kvaliteter.

Foto: Stine Brandt Lilliecrona, TV SYD

I Gråsten oplever foreningen Gråsten Forum, at alt handler om Sønderborg, og det skal der nu gøres noget ved. For Gråsten vil ikke længere leve med kun at få opmærksomhed, når landets mest kendte familie kommer til byen.

Derfor har man inddraget byens borgere ved at gøre dem til ambassadører for byen. De skal dele brochurer ud og lokke folk til byen. En af dem er Steen Franke og hans kone Johanne Krabbe.

- Selvom det er en lille by, så er man jo stolt over at være gråstener, siger Steen Franke.

Læs også Så er der royal sommerferie i Gråsten

Det er Gråsten Forum, der har fået idéen, og de ser store muligheder i de nye ambassadører. 

- Det er jo fantastisk, at de som almindelige mennesker vil gå ind i det her. Det er guld værd for en by, siger bestyrelsesmedlem, Søren Gülk, til TV SYD. 

Og guld er der brug for, hvis Gråsten skal gøre sig håb om at blive lagt mærke til, mener Steen Franke. Han synes, politikerne kun tænker på Sønderborg efter kommunalreformen. 

Vi har alt i Gråsten, men vi mangler Sønderborgs opbakning.

Johanne Krabbe, ambassadør i Gråsten

- Det går den forkerte vej. Det hele er blevet trukket ind til Sønderborg. Man kan jo se, at der bliver investeret uhyggeligt mange penge i både havnefront og i bygninger inde i byen. Men samtidig så glemmer de altså lidt udkant-sønderborg, som de selv har gjort det til. 

Der er små 15 kilometer til Sønderborg, men de føles meget længere, synes Johanne Krabbe. 

- Man har lyst til at råbe; "kom nu ud og se, hvad vi har". Vi har alt i Gråsten, men vi mangler Sønderborgs opbakning, siger Johanne Krabbe. 

Læs også Torben byder indenfor til bryllup: 30 par bliver gift i Gråsten fredag

Så Steen Franke er altså klar til at træde ind i rollen som ambassadør.

- Jeg kan være med til, at der sker nogle forandringer - forhåbentlig til det bedre - og lokke nogle flere borgere med, for vi er allesammen fælles om det her. 

Ambitionen er, at alle borgere i Gråsten skal være ambassadører ligesom Steen Franke. Gråsten Forum har i forbindelse med deres udnævnelse af ambassadører lavet en masterplan for, hvordan Gråsten kan blive set og hørt. Ikke mindst af politikerne i Sønderborg.