TV der bevæger dig

Nyt stort ferieresort skal redde Nordals

Etableringen af et stort ferieresort skal være med til at sikre fremtiden for Nordborg og omegn.

07:29

Kæmpe ferieresort på vej til Nordals Foto: Foto fra pressemateriale

1 af 2

Det er ikke just positive nyheder, som i disse år forbindes med den nordlige del af Als.

Affolkning, lange liggetider og udkantsdanmark er nogle af de ord der klæber til Nordborg og omegn. Men det skal et nyt ambitiøst projekt nu lave om på.

En visionsgruppe i Nordborg har planer om et ferieresort med marina, feriehuse, campingpladser, oplevespark og vandland. Planen er, at resortet skal brede sig udover 168 hektarer på den nordøstlige del af Als.

-Vi vil bygge et projekt, der har gang på jord. Et projekt hvor at naturen er inddraget, og hvor vi kan tilbyde turisterne helt unikke oplevelser, siger Bent Larsen, formand for den visionsgruppe der står bag.

En del af forslaget vil udnytte, at Folketinget i sommers åbnede for muligheden for dispensation for de love og regler der er om strandbeskyttelse i kystområderne.

På den måde kan ferieresortet, hvis dispensationen gives, komme til at ligge langt tættere på vandet, end hvad der tidligere har været muligt.

Der er endnu ikke blevet diskuteret finansiering af projektet, men repræsentanter fra Linak og Danfoss er også at finde i visionsgruppen bag forslaget.

Mest sete på tvsyd.dk