TV der bevæger dig

Opdateret: 21-årig dykker fundet død

En stor eftersøgning med helikopter, både og dykkere er i gang for at lede efter dykker i Det Sydfynske Øhav.

Arkivfoto.

Opdateret 20.41: Den savnede 21-årige dykker, der søndag eftermiddag blev meldt savnet i farvandet mellem Als og Ærø er fundet død, oplyser Fyns Politi. Han blev fundet af civile dykkere fra dykkerklubben Narhvalen kort før klokken 20.

Læs den nyeste version her. 

Læs også En 21-årig dykker er fundet død i havet mellem Als og Ærø

En 21-årig sportsdykker fra Morud vest for Odense blev søndag meldt savnet i farvandet mellem Als og Ærø, og en større eftersøgning med helikopter og flere fartøjer sat i gang. 

Søndag kort før klokken 19 var han endnu ikke fundet. Eftersøgningen fortsætter. Men vurderingen er, at det ikke længere er sandsynligt at finde den unge dykker i live, oplyser vagtchef Lars Fredensborg, Fyns Politi.

Den unge mand dykkede sammen med andre medlemmer af dykkerklubben Narhvalen fra en gummibåd på vraget af en tysk motortorpedobåd fra 2. verdenskrig.

Vraget ligger på 32 meters dybde.

I forbindelse med dykningen blev dykkerlederen i gummibåden, mens tre andre dykkede ned mod vraget. 

- I 25 meters dybde tilkendegav den 21-årige ved fagter, at han ville gå til overfladen. De to andre fortsatte ned til vraget, men returnerede kort tid efter til overfladen, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Imidlertid dukkede den 21-årige ikke op, og derfor blev der slået alarm.

Eftersøgningen blev sat i gang kort efter klokken 14.30 med en redningshelikopter, der ledte efter den savnede dykker i havoverfladen. 

Ved 16-tiden blev eftersøgningen udvidet, og flere dykkerhold fra blandt andet Søværnets Minørtjeneste har været nede og dykke efter den forsvundne.

På grund af den store havdybde kan dykkerne kun være neddykket i kort tid for at undersøge havbunden omkring vraget.

Eftersøgningen efter den savnede er blevet koordineret af kongeskibet "Dannebrog", der er på en træningssejlads i området.

Adskillige fartøjer har søndag eftermiddag deltaget i eftersøgningen. 

Marinehjemmeværnet har de to fartøjer "Budstikken" og "Luna" i området med gummibåde. Desuden assisterer et fartøj fra Sønderborg Beredskab og Ærø Søredningsforening, oplyser Forsvarets Operationscenter. 

Også det tyske redningsfartøj "Nis Randers", samt et tysk civilt fartøj har tilbudt hjælp.

Ifølge Fyns Politi fortsætter eftersøgningen, og der planlægges flere søgninger mandag.

De pårørende til den 21-årige er underrettet, oplyser politiet.

/ritzau/