TV der bevæger dig

Optimisme på Als

Als blev udråbt til kriseramt område, men nu er der meget bedre tider på vej. Linak på Als afleverer rekord-regnskab kun halvandet år efter at være i voldsom krise. Også Danfoss har det godt igen.

Linak har igen fået gang i produktionen. (Arkivfoto).

04:36 Luk video

Med 300 mill. kr. før skat for 2009/2010 kan koncernen Linak, der producerer løfte- og sænketeknologi, præsentere sit hidtil bedste resultat. Selskabet med hovedsæde i Guderup på Als, begynder nu at ansætte nye medarbejdere igen.  

Linaks succes viser lidt om det billede, der tegner sig mere generelt i området. Der er simpelthen ved at komme gang i hjulene igen på Als. Eller som næstformanden i den lokale handelsstandsforening, Jan Moberg Petersen, siger det: Folk er igen begyndt at købe Amarone rødvin og røde bøffer.

Jan Moberg Petersen er samtidig varehuschef i Kvickly i Nordborg og kunen her se, hvordan forbruget tog en dramatisk vending i oktober 2008, da massefyringer på Danfoss og Linak fandt sted.

- Pludselig steg køb af discountvarer med 80 procent. Nu kan vi godt mærke at det er begyndt at vende igen, siger han.

  

En af de genansatte montricer på Linak, Lone Ketelsen, er lykkelig for at have fået sit job tilbage.

- Det betyder rigtig meget, at komme på arbejde igen. Stemningen kunne godt være lidt trykket derhjemme, fortæller hun og peger på, at det også rent økonomisk er rart at få jobbet tilbage.