TV der bevæger dig

Orkesterchef siger op

Sønderjyllands Symfoniorkester skal finde ny orkesterchef. Claus Skjold Larsen har fået nok af orkestrets trange økonomi.

1 af 2

Orkestret har på trods af store økonomiske udfordringer præsteret mange store kunstneriske resultater, men den trange økonomi har krævet mange vanskelige og slidsomme beslutninger, som uundgåeligt har belastet forholdet mellem orkestret og dets leder. Claus Skjold Larsen har på den baggrund efter længere tids overvejelse besluttet at søge nye udfordringer.

Det skriver Sønderjylland Symfoniorkester i en pressemeddelelse.

- Jeg har været utrolig glad for min tid i orkestret, og alle de flotte resultater vi har opnået sammen. Men især truslen om lukning fra kulturministeren i efteråret og de svære økonomiske vilkår har gjort, at posten som orkesterchef har været aldeles krævende over længere tid. Så nu glæder jeg mig meget til at bruge mere tid på mig selv og min familie, siger Claus Skjold Larsen.

Bestyrelsesformand Anna Margrethe Ikast beklager orkesterchefens afgang.

- Vi er naturligvis kede af at skulle sige farvel til en kompetent og dygtig orkesterchef. Vi har været utrolig glade for samarbejdet med Claus Skjold Larsen, men vi bakker ham naturligvis op i hans beslutning, og ønsker han al mulig held og lykke fremover, siger bestyrelsesformand, Anna Margrethe Ikast.

Claus Skjold Larsen fortsætter de næste tre måneder som konsulent for bestyrelsen, som nu vil overveje den fremtidige ledelsesstruktur.

Mere kultur