TV der bevæger dig

Penge hævet på spærrede kort

Hævekortet til banken er stjålet og spærret, men alligevel er der nogen, der bruger det i Sydeuropa. Sådan noget bør ikke ske, men det sker for en mand i Broager. Og det kan faktisk ske i Danmark...

Knud Erik Nyby har fået tre nye kort - men der hæves stadig på de stjålne.

Lærer Knud Erik Nyby mistede sin tegnebog i den portugisiske hovedstad, Lissabon, i februar. Der var tre hævekort i - og alle tre blev samme dag spærret.

Alligevel er kortene senere blevet brugt flittigt i Portugal, Spanien og senest i Frankrig.

Knud Erik Nyby tror, kortet er kommer i kløerne på en, der nærmest kører i pendulfart på en motorvej i det sydlige Europa.

Mister ikke penge

Den sønderjyske lærer mister ikke penge på hævningerne. Når kortene er spærret hæfter sparekassen for de beløb. Men han synes, at det er ubehageligt, at han har fået en masse besvær ud af det.

Hver eneste dage kontrollerer Knud Erik Nyby sin konto for at se "om banditten har været på spil igen".

Ingen pin-kode

Hævekortene er brugt i pengeautomater, hvor kortet kan bruges uden pin-kode. Og direktør i Broager Sparekasse, Lars Christensen, tror, at sikkerheden først bliver bedre, når automaterne sikres mod snyderiet.

Kan ske i Danmark

Og svindlen er ikke kun mulig i det sydlige Europa. Her i Danmark kan man også bruge stjålne kreditkort i f.eks. parkeringsautomater eller til en tur over Storebælt. Her bliver man heller ikke bedt om at taste sin pin-kode...