Penge til klatring og totalshow på Dybbøl

Regionsrådet var i gavehumør til årets sidste møde. Der blev bevilget 750.000 kr. til seks arrangementer omkring fejringen af 150-året for Slaget ved Dybbøl.

Et af arrangementer kræver en vis kondition. Det er nemlig et Adventure-løb, som arrangeres af Idrætshøjskolen i Sønderborg. Løbet starter ved Dannevirke og slutter på Dybbøl og deltagerne på ruten skal køre mountainbike, løbe orienteringsløb, sejle kajak, klatre - og samarbejde. Der ventes ca. 500 deltagere fra dansk og tysk side.

De fire danske og tyske aviser er gået sammen i det grænseoverskridende samarbejde Unter Nachbarn. De har fået støtte til tre aktiviteter: En meningsmåling, en fotokonkurrence og en malekonkurrence.

Dybbøl 2014 træder også ind på flere scener. Ved Cathrinesminde Teglværksmuseum er en række frivillige involveret for at opføre et egnsspil skrevet til lejligheden, mens Sønderborg Multicultural Society opfører et totalshow med udgangspunkt i en tysk tremastet skonnert. Den lægger til i Sønderborg, men sejler også til Nyhavn i København. 30 unge danskere og tyskere skal ved hjælp af bl.a. breakdance, skateboard og cirkus nyfortolke historien om 18. april 1864.

 

Fakta