Planer om asylcenter på Sønderborg Kaserne

Udlændingestyrelsen vil leje Sønderborg Kaserne af Forsvaret for at oprette indkvarteringspladser til asylansøgere fra Syrien.

Borgerkrigen i Syrien øger flygtningestrømmen til Danmark, og det har givet udlændingestyrelsen pladsproblemer. Derfor vil de leje Sønderborg Kaserne, hvor asylansøgerne skal opholde sig cirka to-tre måneder indtil deres asylansøgning er blevet behandlet.

Byrådet i Sønderborg Kommune blev onsdag aften på rådhuset orienteret om beslutningen af Udlændingestyrelsen. Borgmesteren, Erik Lauritzen (A), afventer den endelige beslutning.

- Hvis Udlændingestyrelsen træffer beslutningen om at indgå en aftale, så vil vi tage det til efterretning og få det bedst mulige ud af det for alle parter, siger Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen (A), i en pressemeddelelse.

Sønderborg Kaserne er ejet af Forsvaret, der også vil stå som udlejer til Udlændingestyrelsen. Ifølge Erik Lauritzen er det derfor ikke en sag, som Sønderborg Kommune har nogen indflydelse på, men en aftale mellem to statslige parter.