TV der bevæger dig

Politiet fanger røver på Als efter fem minutter

Fem minutter var alt en røver søndag morgen nåede at være på fri fod efter at have truet sig til kassebeholdningen i en brugs i Havnbjerg uden for Nordborg på Als.

Politiet fik meldingen om røveriet klokken 9.03, og klokken 9.08 kunne betjente anholde den formodede gerningsmand.

Den hurtige anholdelse skyldes, at en snarrådig borger sprang på sin cykel og satte efter røveren, da denne løb fra stedet efter røveriet.

- Han cyklede efter røveren og gav os via sin mobiltelefon position og signalement på manden, så det var let at få ham pågrebet, siger vagtchef Ole Aamann, Syd- og Sønderjyllands Politi.

Takket være vidnets oplysninger har politiet fundet den kniv, som røveren brugte til at true personalet, og andre ting som han også smed fra sig under flugten.

- Det er smaddergodt arbejde. Han hjælper, samtidig med at han holder sig på afstand og passer på sig selv. Det er, lige som vi gerne vil have det, siger Ole Aamann.

De kontante penge, som var udbyttet fra røveriet, havde røveren på sig, da han blev anholdt. Politiet sætter ikke tal på, hvor stort udbyttet var.

Den anholdte er en 29-årig mand fra lokalområdet. Han skal nu afhøres og vil formentlig blive fremstillet i grundlovsforhør, hvor politiet vil kræve ham varetægtsfængslet.