TV der bevæger dig

Politiet vil aflive Tipsy

Om ti dage bliver Tipsy aflivet. Dora Rasmussen i Bredebro er chokeret over, at politiet bare hentede familiens hund og sagde at den skulle aflives, fordi det er en kamphund.

02:25

Dora Rasmussen må nøjes med et billede af Tipsy på mobiltelefonen.

Dora Rasmussen mødte i dag op hos politiet i Sønderborg.

1 af 3

Hunden er anbragt i et internat. Så i dag må Dora Rasmussen nøjes med et foto på mobiltelefonen.

Tipsy er en kamphund. Og hun er købt efter at den nye hundelov er trådt i kraft. Og den forbyder køb af kamphunde

Måden

- Selvfølgelig skal de følge loven. Det er måden, det er blevet gjort på. Vi er ikke blevet advaret om noget som helst. Ingenting, siger Dora Rasmussen i dag til TV SYD.

-  Vi kan jo ikke advare om en ulovlighed, der foregår. Vi er jo nødt til at hente hunden, inden den bliver gemt af vejen, siger vicepolitiinspektør Preben Westh, Sønderborg. Det siger sig selv, at nogen vil overveje at gemme hunden, for det er jo ikke rart at skulle af med sin hund. Men det er det vi kalder farlige hunde. Så der er et formål med, at vi henter hunden.

Mødte op

Dora Rasmussen mødte i dag op hos politiet i Sønderborg. Hun havde nogle spørgsmål til sagen. Selv om reglerne i loven er klare, oplever politiet ofte, at kamphundenes ejere har svært ved at forstå, hvorfor deres hunde inddrages.

Trist

- Enhver, der har dyr, ved jo, hvor trist det er at skulle af med et kæledyr. Så det forstår vi godt. Men en lov er jo en lov, siger Preben Westh.

En snak med politiet har ikke gjort udsigten til at miste Tipsy nemmere for Dora Rasmussen:

- Jeg kan bare ikke se, hvorfor det skal gå ud over en hund, der er ligeså god som dagen er lang. Bare fordi den har den race, den har.

Har ikke en chance

- Som sagen er belyst indtil videre, så er chancen ikke særlig stor for at hunden overlever, siger Preben Westh. Eller rettere sagt, den er der ikke!

- Man må da håbe på det bedste i hvert fald, slutter dora Rasmussen. Sover hun, jamen så sover hun. Så må jeg bare have minderne.