Politikere vil bevare frivillige brandværn

Redningsberedskabets Strukturudvalg er ved at undersøge, om Danmark forsat skal have frivillige brandværn. Politikere på begge fløje vil bevare værnene.

En tradition fra helt tilbage da Sønderjylland var tysk, er truet af strukturændringer fra et udvalg i Redningsberedskabet. Benny Engelbrecht og Ellen Trane Nørby fra henholdsvis Socialdemokratiet og Venstre vil bevare brandværnene.

- Jeg har allerede været i kontakt med min kollega Ellen Trane Nørby fra Venstre for at sikre mig, at vi bredt politisk kan vise ministeren, at der er opbakning til den sønderjyske brandværnstradition, ligesom jeg har været i dialog med blandt andre Sønderborgs borgmester, siger Benny Engelbrecht fra Socialdemokratiet til TV SYD.

Ellen Trane Nørby har spurgt Forsvarsministeren, Nikolai Wammen (S), om han vil garantere værnenes overlevelse. Det har han afvist, indtil rapporten kommer fra Redningsberedskabets Strukturudvalg.

Forsvarsministeren udtrykker dog opbakning til ordningen.

- Sønderjylland har en lang og også stolt tradition med frivillige brandværn, der er bygget op omkring frivillig og ulønnet arbejdskraft karakteriseret ved et stort engagement, siger Forsvarsminister, Nikolai Wammen, i et skriftligt svar.