Politisk glæde over nyt kulturhus

Onsdag aften besluttede Kultur-, borger- og fritidsudvalget i Sønderborg Kommune, hvem der skal tegne og bygge byens nye kulturhus. Politikerne bag er enige om, at vinderprojektet er det rigtige.

Det var et enigt Kultur-, borger-, og fritidsudvalg, der traf beslutningen om det nye multikulturhus, og udvalgets næstformand glæder sig over det samarbejde der har været gennem processen.

- Det var et svært valg, for det var to virkelig gode forslag, som Bedømmelsesudvalget skulle vælge mellem. Men med valget af Hoffmanns projekt er jeg overbevist om, at vi får et byggeri, som er både smukt og unikt, siger formanden for Kultur-, borger- og fritidsudvalget, Charlotte Riis Engelbrecht (S).

Og også på den borgerlige fløj er man tilfredse med beslutningen.

- Multikulturhuset kommer til at indtage en fremtrædende plads i bybilledet, og bliver et bygningsværk, som bliver til glæde for alle kommunens borgere, siger Karsten Schøn (V), næstformand i Kultur-, borger og fritidsudvalget.

På byrådsmødet onsdag aften blev et samlet byråd orienteret om beslutningen, som blev modtaget med tilfredshed i byrådssalen.

- Jeg er utroligt glad for, at der nu er fundet en vinder, og glad for at det blev et vinderprojekt, som på fornemste vis vil passe ind i de visioner som byrådet i 2004 fremlagde for Sønderborg Havn. Nu ser jeg frem til, at vi får taget første spadestik, for jeg tror at der er rigtig mange borgere i Sønderborg Kommune der har glædet sig til, at planerne for havnen går fra en vision til at blive virkelighed, udtaler Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen (S).

Se mere i Naboer

Torsdag klokken 15.00 og 19.55 følger TV SYD op på planerne om det nye multikulturhus. Vi møder både naboer, arkitekter og ansvarlige politikere, når vi sender direkte fra Ewers Pakhus i Sønderborg.