Populær genvej til Als hårdt ramt af maskinskade

Teknikere skal torsdag eftermiddag vurdere, om færgen Bitten, der er en populær genvej mellem Jylland og Als, bliver sejlklar til lørdag.

Det er problemer med en krumtapaksel i færgens forreste motor, der har tvunget Bitten, som færgen hedder, til at blive i færgelejet i Ballebro.

quote

Vi hørte en mislyd på motoren. Da vi fik den skilt ad, opdagede vi, at det var mere alvorligt, end vi troede.

Søren Nielsen, chefskipper, færgen "Bitten"

- Vi hørte en mislyd på motoren. Da vi fik den skilt ad, opdagede vi, at det var mere alvorligt, end vi troede. I løbet af i dag kommer teknikerne med et bud på, om vi kan nå at reparere motoren, så vi kan sejle lørdag morgen igen, siger chefskipper Søren Nielsen til TV SYD. 

Der arbejdes hårdt for at få motoren klar.
Der arbejdes hårdt for at få motoren klar.
Foto: Søren Nielsen

Færgen Bitten krydser hver dag Als Fjord på sine mange ture mellem Ballebro på Jyllandssiden og Hardeshøj på Nordals.

Fra tidlig morgen til aften sejler den fire gange i timen mellem Ballebro og Hardeshøj.

Færgen er en populær genvej for jyske ansatte på Danfoss i Nordborg - og om sommeren i øvrigt også en yndet turistrute, der årligt transporterer 110.000 personbiler og et stort antal lastbiler. 

Her i sommertiden er det daglige antal personbiler, der bruger Bitten over 500, som altså nu må tage den noget længere vej over Alssundbroen.

Maskinskaden truer også den årlige Als Riverboattur lørdag aften, hvor færgen Bitten omdannes til et festskib, der sejler gennem Alssund.