TV der bevæger dig

Pressenævnet: Alvorlig kritik af BT

Pressenævnet udtaler alvorlig kritik af B.T., som hængte Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, Sønderborg, ud for uberettiget at have modtaget 100.000 kr. i tilskud for dobbelt husførelse.

BT modtager alvorlig kritik efter en historien om Ellen Trane Nørby (Arkivfoto) Foto: TV SYD

Mediernes vagthund, Pressenævnet, tager de tunge ord i brug i vurderingen af B.T.'s historie:

Der er "alvorlig kritik af utilstrækkelig research" skriver nævnet i ny kendelse om historien, hvor avisen kom til at fungere som anmelder over for kommunen.

BT var anmelder

Det var i oktober, at avisen satte spørgsmålstegn ved, om det var berettiget, at Ellen Trane Nørby kunne modtage op til 100.000 i tilskud fra Folketinget til dobbelt husførelse, fordi hun havde folkeregisteradresse i Sønderborg.

Det skete ifølge avisen selv om hun delte en lejlighed på Frederiksberg med sin kæreste.

Ifølge Pressenævnet havde B.T.'s henvendelse til Frederiksberg Kommune karakter af at være en egentlig anmeldelse.

Lagt død

Nørby oplyste selv efterfølgende, at hun på det tidspunkt af 2011 havde tilbragt 165 dage i Sønderborg og 29 dage i udlandet.

På den baggrund mente kommunerne i både Sønderborg og Frederiksberg ikke, at der var grund til at betvivle, at Venstre-politikeren havde folkeregisteradresse det rigtige sted.

Alligevel skrev B.T. dagen efter, at kommunerne havde lagt sagen død, at Nørby var blevet pålagt at komme med en redegørelse om sine forhold.

Det burde avisen have kontrolleret, inden den gik i trykken.

"Det må navnligt gælde tilfælde som det foreliggende, hvor det omtalte forhold skyldes avisens eget initiativ", skriver nævnet.

 Avisen skal nu trykke et resumé af afgørelsen fra pressenævnet.