TV der bevæger dig

Professor: iPad-hjemmehjælp har spændende perspektiver

Professor i sundhedsøkonomi, Kjeld Møller Pedersen, mener, hjemmepleje ved hjælp af en iPad er en spændende løsning på hjemmehjælp.

01:47

Professor i sundhedsøkonomi, Kjeld Møller Pedersen, mener, hjemmepleje ved hjælp af en iPad er en spændende løsning på hjemmehjælpsopgaven.

Kjeld Møller Pedersen

1 af 2

Hjemmeplejen i Sønderborg har taget iPads i brug til virtuelle hjemmeplejebesøg. Det giver mindre køretid for personalet, og tiden bruger de på de borgere, som ikke kan undvære fysiske besøg. Og det er en spændende måde at løse hjemmehjælpsopgaven på, mener Kjeld Møller Pedersen, der er professor i sundhedsøkonomi ved Syddansk Universitet.

- Med den udvikling vi har i demografien med et stigende antal ældre, hvoraf mange har kroniske sygdomme, der er vi nødt til at se os om efter, om der er andre måder, vi kan gøre det på, fortæller han til TV SYD.

Det er ikke varme hænder, men det er stadigvæk omsorg

Kjeld Møller Pedersen, professor i sundhedsøkonomi ved Syddansk Universitet.

Der er dog en stor udfordring ved at benytte sådan teknologi, mener han.

- Det er langtfra alle, det er velegnet til – og derfor er det en faldgruppe og udfordring hele tiden at finde frem til, hvem er det, der kan have gavn af det, siger Kjeld Møller Pedersen og fortsætter:

- Det skal være noget, der kan aflaste, og det skal være noget, der er til gavn for den ældre, og det ved vi faktisk ikke så meget om endnu. Det kræver ret stor erfaring.

Læs også Egon er glad for hjemmepleje via iPad

Professor i sundhedsøkonomi Kjeld Møller Pedersen vil dog ikke kalde det et tilbageskridt:

- Det er ikke varme hænder, men det er stadigvæk omsorg – og det er oven i købet omsorg, der er nærværende.