TV der bevæger dig

Retsssag om trafikdrab på Rømø trækker ud

20-årig bilist trækker tilståelse tilbage. Han er er tiltalt for at være kørt galt med sin bil på Lakolk Strand om morgenen den 11. juli. Med i bilen var fire andre, og den ene af dem blev dræbt, da bilen rullede rundt efter et forsøg på en håndbremsevending.

00:32

1 af 2

Det bliver alligevel ikke i morgen, onsdag den 4. september, at sagen om uagtsomt manddrab på Rømø kommer for retten.

En 20-årige mand fra Esbjerg, er tiltalt for at være kørt galt med sin bil på Lakolk Strand om morgenen den 11. juli. Med i bilen var fire andre, og den ene af dem blev dræbt, da bilen rullede rundt efter et forsøg på en håndbremsevending.

Indtil nu har sagen været behandlet som tilståelsessag, men den 20-årige har nu oplyst, at han ikke vil tilstå at have kørt hensynsløst. Han erkender dog fortsat de faktiske omstændigheder i sagen.

Derfor skal sagen nu i stedet berammes som en domsmandssag ved retten i Sønderborg.

- Vi fremsender nu sagen til retten og beder om, at der bliver sat en dato for sagen snarest muligt, siger anklageren, Stine Pedersen fra anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Den 20-årige har siden den 11. juli siddet varetægtsfængslet. Fængslingen udløber i morgen, den 4. september, og anklagemyndigheden vil bede retten om at få den forlænget, til sagen kan komme for på et senere tidspunkt.